Νέα

H έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ
είναι ξανά
στο ύψος της!

H έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ <br> είναι ξανά <br>στο ύψος της!

Με τεράστια επιτυχία έκλεισε τις πύλες της η έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ, με χιλιάδες κόσμου να επισκέπτεται το Metropolitan Expo για να ενημερωθεί για τα νέα υλικά και τις καινοτομίες του οικοδομικού και κατασκευαστικού κλάδου.

Η φετινή έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ διεξήχθη σε τρεις αίθουσες και συμμετείχαν οι κορυφαίες εταιρείες από τους κλάδους δομικών υλικών, προϊόντων τσιμέντου, θερμομόνωσης και στεγανοποίησης, ειδών υγιεινής, κουφωμάτων, χρωμάτων, δαπέδων ψευδοροφών, μαρμάρωνγρανιτών, εργαλείων και μηχανημάτων, αλλά και λοιπών κλάδων του οικοδομικού τομέα.

Η ροή των επαγγελματιών επισκεπτών και τις τρεις μέρες ήταν εντυπωσιακή, γεμίζοντας τα περίπτερα ώστε να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις, τα πιο σύγχρονα και καινοτόμα προϊόντα γύρω από την οικοδομική και κατασκευαστική δραστηριότητα.

Το υψηλό ενδιαφέρον και η ανταπόκριση των επαγγελματιών, οι κορυφαίες εταιρείες που συμμετείχαν, ο στοχευμένος και εξειδικευμένος χαρακτήρας της στις κατασκευές και την οικοδομική δραστηριότητα καθώς και η εξωστρέφεια, ανέδειξαν την έκθεση ως το σημαντικότερο γεγονός του κατασκευαστικού κλάδου.

Ποιοτικές Β2Β συναντήσεις

Επαγγελματίες, εκπρόσωποι μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών από 21 χώρες, επισκέφθηκαν την έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ στο πλαίσιο του προγράμματος Hosted Buyers Programme, υλοποιώντας πολυάριθμες συνεργασίες με ελληνικές επιχειρήσεις με σκοπό την εξαγωγή των προϊόντων τους. Οι ποιοτικές αυτές συναντήσεις ανέδειξαν τον εξαγωγικό χαρακτήρα του ελληνικού κατασκευαστικού τομέα και ενίσχυσαν την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν σε αυτές.

Παράλληλες εκδηλώσεις που κέντρισαν το ενδιαφέρον

Και τις τρεις μέρες διεξαγωγής της έκθεσης στο Hall 1 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πραγματοποιήθηκαν τρεις παράλληλες εκδηλώσεις που κέντρισαν το ενδιαφέρον των επαγγελματιών επισκεπτών.

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου υλοποιήθηκε η ημερίδα «Το Ελληνικό Μάρμαρο», μία πρωτοβουλία του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας-Θράκης, με στόχο την ανάδειξη του ελληνικού μαρμάρου. Μέσα από συνομιλίες με εκλεκτούς προσκεκλημένους από το χώρο της αρχιτεκτονικής της τέχνης και του design, συζητήθηκαν οι τρόποι, οι μέθοδοι, αλλά και ποιο το παρόν και το μέλλον του μαρμάρου στις κατασκευές.

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, ήταν αφιερωμένο στην αρχιτεκτονική. Στις 12.00 το μεσημέρι ξεκίνησε το Architects Talk by Archisearch.gr με θέμα: Emerging realities // WHAT’S HAPPENING OUT THERE?

Πλήθος αρχιτεκτόνων έδωσε το παρόν για να ενημερωθεί για όλες τις αλλαγές που αποτυπώνονται στο αρχιτεκτονικό έργο, πάντα σε σχέση με τον άνθρωπο, την κοινωνία και τις «αόρατες» παραμέτρους που το επηρεάζουν.

Τέλος την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιρειών Μόνωσης διοργάνωσε την ημερίδα με θέμα: Συστήματα λύσεων θερμομόνωσης και στεγάνωσης. Στην ημερίδα αυτή έδωσαν το παρόν μεγάλη μερίδα του κλάδου των μονώσεων & στεγάνωσης, όπου και ενημερώθηκαν από έγκριτους επιστήμονες και επαγγελματίες του κλάδου.

Open Space 2022

Από την Παρασκευή έως και την Κυριακή τo Building Green Open Space άνοιξε τις πύλες του, παρουσιάζοντας μια σειρά από ενδιαφέροντα workshops και case studies. Σε αυτά παρουσιάστηκαν λύσεις, προϊόντα και υλικά για υφιστάμενα & νέα κτίρια από καταξιωμένους φορείς και επαγγελματίες. Οι θεματικές που αναπτύχθηκαν αφορούσαν την αρχιτεκτονική & την πράσινη δόμηση, τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας σε υφιστάμενα & νέα κτίρια, την ασφάλεια και πρότυπα πιστοποίησης κτιρίων, τα έξυπνα κτίρια και πολλά ακόμα!

Ραντεβού ξανά στις 20-22 Οκτωβρίου 2023!

Άλλα Νέα

Στην έκθεση
ΟΙΚΟΔΟΜΗ μαζί
χτίζουμε το μέλλον

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Metal Machinery
έρχεται στις
19-22 Οκτωβρίου 2023!

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μεγάλη επιτυχία για ακόμα μια χρονιά για το Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι!

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το μεγαλύτερο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών της τελευταίας 10ετίας!

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ